Monte Carlo

En vakker, luksuriøs bystat i Monaco har alltid vært interessant for turister med sine severdigheter . En av dem er kretsen Circuit de Monaco i det elegante området Monte Carlo, som går langs den franske rivieraen. Denne byveien blir hovedruten under Formel 1. Når det skjer racingkonkurranser, er den helt blokkert, og de lokale bussene er ekskludert fra ruten.

Selvfølgelig, i løpet av mesterskapet rally-rute Monte Carlo blir det viktigste sentrum for turister, kjendiser og idrettsutøvere. Det er kontrakter og sponsoravtaler med vinnerne av løpene. Innbyggerne i Monaco, som har leiligheter langs ruten, blir virkelig rikere på bekostning av leie på dette tidspunktet. Sporet ble den mest populære og verdifulle for rytterne, samt fans av utrolige konkurranser, fordi det bare er viktig ikke for mesterskapet i løpet av mesterskapet, men fingerfylling og evne til å kjøre bilen med høy fart.

Historie av sporet i Monte Carlo

Rallybanen i Monte Carlo var hovedruten siden Formel 1 ble født. Denne relativt kompliserte scenen av konkurransen bestemte seg for å åpne Prince Albert I i 1911, og i 1929 ble det første treningsløpet avholdt. I 1950 ble rallybanen i Monte Carlo den obligatoriske kretsen i verdensmesterskapet med Formel 1. Vinneren av det første løp var Juan-Manuel Fangio. I løpet av løpet i 1952 ble den italienske raceren Luigi Fagioli tragisk drept. Han hadde ikke tid til å bremse seg i den farlige tunnelen av veien og krasjet. Etter denne hendelsen begynte hele verden å snakke om farens fare og ble utvist fra Formel 1 til 1955. Men i 1955 kom kretsen tilbake til kappløpet i mesterskapet. Fra det øyeblikket fantes to dødsfall av kjørere på Monte Carlo-rallybanen, og to fløy bare til sjøen med biler, men dette påvirket ikke holdingen av mesterskapet. Lengden på rasebanen endret seg over tid, den siste konfigurasjonen var i 2003 fra 3370 m til 3340 m.

Maksimal hastighet for passering av alle stadier ble løst i 2007. Med en hastighet på 110 km / t viste den franske rallyføreren Sebastien Loeb fantastiske resultater, det beste i Formel 1-historien. Han kjørte sporet til Citroen C4 i 3 timer og 10 minutter, som ble verdensrekord.

Grand Prix på sporet i Monte Carlo

For nybegynnere og allerede kjente ryttere i verden er en seier på sporet i Monte Carlo en ekstremt viktig begivenhet, fordi det er på dette stadiet at sjåfører viser sin evne til å tilpasse seg på veien og muligheten til å kjøre bilen raskt. Løpesporet er veldig smalt, kun to biler kan gå inn i bredden i sine dimensjoner, det er derfor "å jobbe for overtaking" er en veldig dum og farlig beslutning fra enhver rytter. For å få den etterlengtede seieren i Formel 1, skal idrettsutøvere så nøyaktig som mulig gå gjennom sving og tunneler som er på rallybanen i Monaco så mange som 17. Veien ser ut som en veldig bratt serpentin, en feil bevegelse og flyet er uunngåelig, og kanskje enda et dødelig utfall.

Før mesterskapet til racerbiler er det svært viktig å velge riktig gummi, fordi motorveien til veien er fylt med ekstreme områder: våt asfalt, is, snø, tørr tomter. Disse stadiene veksler mange ganger, så dårlige utvalgte dekk kan oppføre seg godt på tørr asfalt og kan ikke takle isdekselet i det hele tatt. Racers prøver å velge myk gummi og legger stor vekt på kjøreturen til biler, aerodynamikk, samt selve strategien i løpet.

Rallybanen i Monte Carlo er full av farer som rytterne forventer. De vanskeligste stadiene var de skarpe svingene "Hairpin" og nattunneler. Mesterskapets farligste løp er natt. For dette løpet er 10 ryttere valgt, som viste de beste resultatene under treningspillene. Nattkonkurranser er avsluttende og den endelige løypen for Formel 1.

I tillegg til racing anbefaler vi også å besøke lokale museer ( Oceanographic Museum , Old Monaco Museum, Automobile Museum), Princely Palace og, selvfølgelig, Monte Carlo Casino .